Ik ben Herman Henzel, een geboren en getogen Rotterdammer. In 1977 verhuisd naar Deventer, want daar kregen we een huis met een tuin. Tot mijn pensionering in 2012 ben ik daar werkzaam geweest in het onderwijs. Nu ben ik, na 37 jaar Deventer, weer terug onder de rook van Rotterdam. Vanaf 2014 woon ik met mijn vrouw Marian met veel plezier in De Nieuwerkerk aan den IJssel. Wij zijn zeer betrokken bij de mooie gedachte en opzet van een Knarrenhof.
CorrieStarMijn naam is Corrie Star. Na 47 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik in 2017 met pensioen gegaan. Mijn man is in 2013 overleden en nu woon ik in een huis dat te groot voor mij is geworden. Twee van mijn drie kinderen wonen ver weg, bovendien leiden ze alle drie een druk bestaan. Voor velen is dit herkenbaar. Daarom wilde ik in een seniorengemeenschap wonen: gezellig en omzien naar elkaar. Toen dan ook het gesprek over een knarrenhof ging, heb ik me direct aangemeld voor de initiatiefgroep.
Ik ben Annelies Spruijt en al ruim 35 jaar woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Mijn drie kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en ik zou het fijn vinden om met gelijkgestemden in een woonvoorziening voor senioren te gaan wonen, die elkaar onderling hulp kunnen verlenen.
Het concept Knarrenhof biedt een plek met ruimte voor ontmoeting, maar zeker ook voor de eigen privacy; naar elkaar omzien staat hoog in het vaandel.
Ik wil me dan ook graag engageren voor dit ideaal en me er met volle overtuiging voor inzetten.
Ik ben Bertus Verbeek, vader van en een zoon en ik heb 4 kleinkinderen. Ik ben al geruime tijd bezig om te onderzoeken of ik een woonvorm kan vinden waar ik prettig oud kan worden met gelijkgestemde mensen. Vitaliteit, energiek, nuttig blijven en onafhankelijkheid zijn voor mij de sleutelbegrippen. Een Knarrenhof geeft die mogelijkheid.

Ik ben Maarten de Wit, 73 jaar en gelukkig (hopelijk) nog in goede gezondheid. Ik ben gehuwd, heb vier kinderen en zeven kleinkinderen. Twee kinderen wonen in het buitenland (Dubai en Valencia). Vier van mijn kleinkinderen wonen gelukkig in de buurt en die zien we regelmatig, zij het nu op korte afstand. De overige drie kleinkinderen zien wij slechts via Skype of Zoom omdat zij ver weg wonen.
Ik heb veertig jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs in Delft, waar ik Nederlands en Engels heb gegeven. Naast mijn lesgevende taak ben ik schooldecaan, leerlingbegeleider, teamleider, conrector v.o. en zorgcoördinator geweest.
Oorspronkelijk kom ik uit Maassluis, maar ik woon al ruim veertig jaar met veel plezier in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na mijn pensionering heb ik een opleiding gevolgd tot buurtbemiddelaar. Tot voor kort kwam ik bij mensen in de Zuidplas aan de deur wanneer er conflicten met de buren waren.  Interessant en vaak zinvol werk en het overtuigt mij in de mening dat “een goede buurt beter is dan een verre vriend”. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat mensen
kleinschalig kunnen wonen met goede buren om hen heen. 

Tenslotte nog mijn hobby’s: fietsen, tuinieren en video-filmen en -monteren.

Ik hoop dat we snel in staat zullen zijn met elkaar contact te hebben om een Zuidplashof in de toekomst te kunnen realiseren! 

 

 

Mijn naam is Judy van Tienhoven, sinds 1994 samen met mijn man woonachtig in Nieuwerkerk. Ik ben werkzaam in Rotterdam. Nu de kinderen uit huis zijn, is het huis te groot voor ons en zijn wij ons gaan oriënteren op kleiner, maar wel zelfstandig wonen. Wat ons destijds aan Nieuwerkerk aan trok, is het feit dat er een station is, er voldoende winkels zijn om in je dagelijkse behoefte te voorzien en dat Rotterdam en Gouda snel en makkelijk per OV te bereiken zijn. Het dorpse, omzien naar je buren, sociale betrokkenheid willen wij ook in een nieuwe woonomgeving. Het fenomeen Knarrenhof sluit daar naadloos op aan. Toen ik benaderd werd lid te worden van de initiatiefgroep heb ik ook direct ja gezegd.