Smoelenboek

Ik ben Herman Henzel, een geboren en getogen Rotterdammer. In 1977 verhuisd naar Deventer, want daar kregen we een huis met een tuin. Tot mijn pensionering in 2012 ben ik daar werkzaam geweest in het onderwijs. Nu ben ik, na 37 jaar Deventer, weer terug onder de rook van Rotterdam. Vanaf 2014 woon ik met mijn vrouw Marian met veel plezier in De Nieuwerkerk aan den IJssel. Wij zijn zeer betrokken bij de mooie gedachte en opzet van een Knarrenhof.
Mijn naam is Corrie Star. Na 47 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik in 2017 met pensioen gegaan. Mijn man is in 2013 overleden en nu woon ik in een huis dat te groot voor mij is geworden. Twee van mijn drie kinderen wonen ver weg, bovendien leiden ze alle drie een druk bestaan. Voor velen is dit herkenbaar. Daarom wilde ik in een seniorengemeenschap wonen: gezellig en omzien naar elkaar. Toen dan ook het gesprek over een knarrenhof ging, heb ik me direct aangemeld voor de initiatiefgroep.
Ik ben Corry de Klepper. Ik woon al 40 jaar met mijn man Jan in Nieuwerkerk a/d IJssel. We vinden het een prettige woonplaats, waar we nog best een poosje willen vertoeven. Huis en tuin mogen wel wat kleiner, maar verdere woonomgeving graag zo houden: winkels op loopafstand, goed OV. Verder zouden we graag wat zaken gezamenlijk met andere knarren willen doen: auto delen, tuinonderhoud, samen muziek maken, ondersteuning bieden/vragen waar nodig. Maar ook een stukje privacy behouden binnen een eigen woning. Kortom een Knarrenhof lijkt ons een mooie plek om ouder te worden.  
Ik ben Bertus Verbeek, vader van en een zoon en ik heb 4 kleinkinderen. Ik ben al geruime tijd bezig om te onderzoeken of ik een woonvorm kan vinden waar ik prettig oud kan worden met gelijkgestemde mensen. Vitaliteit, energiek, nuttig blijven en onafhankelijkheid zijn voor mij de sleutelbegrippen. Een Knarrenhof geeft die mogelijkheid.

Ik ben Maarten de Wit, 73 jaar en gelukkig (hopelijk) nog in goede gezondheid. Ik ben gehuwd, heb vier kinderen en zeven kleinkinderen. Twee kinderen wonen in het buitenland (Dubai en Valencia). Vier van mijn kleinkinderen wonen gelukkig in de buurt en die zien we regelmatig, zij het nu op korte afstand. De overige drie kleinkinderen zien wij slechts via Skype of Zoom omdat zij ver weg wonen.
Ik heb veertig jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs in Delft, waar ik Nederlands en Engels heb gegeven. Naast mijn lesgevende taak ben ik schooldecaan, leerlingbegeleider, teamleider, conrector v.o. en zorgcoördinator geweest.
Oorspronkelijk kom ik uit Maassluis, maar ik woon al ruim veertig jaar met veel plezier in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na mijn pensionering heb ik een opleiding gevolgd tot buurtbemiddelaar. Tot voor kort kwam ik bij mensen in de Zuidplas aan de deur wanneer er conflicten met de buren waren.  Interessant en vaak zinvol werk en het overtuigt mij in de mening dat “een goede buurt beter is dan een verre vriend”. Vandaar dat ik het belangrijk vind dat mensen
kleinschalig kunnen wonen met goede buren om hen heen. 

Tenslotte nog mijn hobby’s: fietsen, tuinieren en video-filmen en -monteren.

Ik hoop dat we snel in staat zullen zijn met elkaar contact te hebben om een Zuidplashof in de toekomst te kunnen realiseren! 

 
 
Mijn naam is Rob Belterman en ben 69 jaar jong. Wij hebben 2 dochters en sinds 3 weken een kleindochter.

Ik heb 36 jaar in Diergaarde Blijdorp gewerkt. 20 jaar op het Biologisch laboratorium waar we genetisch onderzoek deden. Daarna de burgerlijke stand van alle dieren bijgehouden en diverse Europese fokprogramma's gecoördineerd. Daarnaast ook al het papierwerk voor import en export van dieren uit en naar andere dierentuinen. In 2014 bij een reorganisatie kon ik met een redelijke afvloeiingsregeling met vervroegd pensioen.

Mijn grootste hobby is natuurfotografie met, een voorkeur voor vogels. Fiets dus regelmatig in onze polders om de flora en fauna te fotograferen. Ik ben vrijwilliger (chauffeur) bij UitBus Plús Zuidplas en reed, voor de coronacrisis, ca. 4 x per maand met mijn vrouw als begeleidster en 7 (eenzame) ouderen door het hele land. Ook ben ik bestuurslid en fractieadviseur van SP Zuidplas en vice-voorzitter van onze Vereniging van Eigenaren.

In 1980 in Nieuwerkerk komen wonen, maar geboren en getogen in de Achterhoek, waar noaberschap nog steeds hoog in het vaandel staat. Dit verklaart meteen mijn belangstelling voor het Knarrenhof concept. Kleinschalig wonen met mensen die elkaar helpen waar nodig en het delen van kennis, gereedschappen en evt. auto.

Ik hoop dat we in hier Zuidplas snel met de voorbereidingen voor een Knarrenhof kunnen starten.